Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Hyppigt stillede spørgsmål

Find de mest stillede spørgsmål om fx tilmelding, betaling, registrering af cykeldage, visning af favorithold, brug af statistikmodulet og svarene på dem herunder.

Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål, er du velkommen til på kontakte kampagnetelefonen på 33 32 31 21 eller vcta@cyklistforbundet.dk

FAQ - VI CYKLER TIL ARBEJDE I MAJ:

TILMELDING & BETALING:

Hvem kan deltage?

Alle ansatte på arbejdspladser kan deltage i VI CYKLER TIL ARBEJDE. Har du et studiejob, kan du også deltage via din arbejdsplads. Du kan dog kun deltage på ét hold.

Kan studerende, jobsøgende og pensionister også være med?
Ja! Find en eller flere mennesker i samme båd som dig, og meld jer til. Det tæller som en cykeldag, hver gang du cykler til eller fra "dit daglige gøremål". Det kan fx være til studiet, til jobcentret eller til frivilligt arbejde.

Hvornår er der tilmeldingsfrist?

Vi anbefaler at I melder holdet til i god tid, men senest i slutningen af april, så I kan nå at blive helt klar til start 1. maj. I praksis kan du imidlertid godt melde hold til hele kampagnen igennem. Du kan også sagtens melde en ekstra deltagere til dit hold igennem hele kampagnen.

Hvad koster det at cykle med?

MAJ 2025: Det koster 89 kr. pr. deltager at være med i VI CYKLER TIL ARBEJDE i maj. Selve holdet koster ikke noget. På de fleste deltagende arbejdspladser, er det virksomheden der betaler medarbejdernes deltagelse. Overskuddet går til Cyklistforbundets arbejde for at skabe bedre forhold for cyklister i hele Danmark.

Hvordan foregår betalingen?

Du kan betale deltagergebyret på flere forskellige måder.

Kort eller netbank: Når du tilmelder deltagere på hjemmesiden kan du vælge at betale med betalingskort eller via Danske Netbetaling. Når du har betalt, modtager du en kvittering pr. mail.

Elektronisk faktura: Offentlige virksomheder kan også betale deltagergebyret med elektronisk faktura. Klik på E-fakturering (EAN), når du kommer til betalingsmodulet. Du vil blive bedt om at oplyse EAN-nummer (13 cifre), referenceperson (obligatorisk) og evt. ordrenummer/rekvisationsnummer (valgfrit). Husk, at EAN-nummeret skal skrives uden mellemrum.

Girokort: Der kan betales med almindeligt girokort. Bemærk, at der pålægges et gebyr på 5 kr. Tilmelder du flere hold samtidig pålægges gebyret kun én gang. Tilmelder du senere nye hold pålægges gebyret igen. Tilkøber du ekstra deltagere til dit hold pålægges der ikke gebyr.

Hvordan får vi samlefaktura?

Der er to muligheder for samlet betaling:

Central tilmelding:
Ved I på forhånd hvor mange I bliver? Så kan I nemt købe det samlede antal pladser, I skal bruge, på én gang. Det er altid muligt at tilkøbe ekstra pladser til arbejdspladsen - blot det er samme person, der køber hver gang.

Samlefaktura:
Vil I gerne løbende tilmelde mange medarbejdere, kan vi tilbyde jer samlet fakturering. Så kan medarbejderne selv stå for tilmeldingen. Vi udleverer en betalingskode, som I kan tilmelde jer med. Så sender vi én samlet faktura for alle virksomhedens deltagere. Det letter betaling og bogføring for jer og jeres ansatte kommer nemmere igennem tilmeldingen. Hvis I kunne tænke jer at høre mere, så kontakt os på vcta@cyklistforbundet.dk

Hvordan tilmelder man sig?

For at deltage i VI CYKLER TIL ARBEJDE skal du tilmeldes kampagnen. Det kan ske på to måder. Enten ved at du selv køber pladser og samler et hold - eller ved at du modtager en invitation fra én, som ønsker dig med på sit hold.

Hvis du selv ønsker at tilmelde et eller flere hold, skal du starte med at klikke på den røde tilmeldings-knap i øverste højre hjørne af din skærm. Nu kan du oprette et log-in ved at oplyse dit navn og din mailadresse. Derudover skal du finde på et kodeord.

Når du har oprettet et log-in, er du klar til at købe pladser og derefter oprette cykelhold.

Sådan opretter du hold:
Først skal du købe de antal pladser, du skal bruge. Bagefter kan du fordele dine pladser på et eller flere hold à 2-16 deltagere. Du skal give holdene navne og oplyse deltagerantallet på hvert hold. Hvis du ikke selv skal være holdkaptajn, skal du skrive mail-adressen på den, der skal, i holdkaptajn-feltet.

Husk, at en person kun kan være holdkaptajn for ét hold og at alle hold skal have en holdkaptajn.

OBS: Du kan altid ændre holdnavn og tilkøbe flere deltagere. Du kan dog ikke slette deltagere igen – blot erstatte en deltager med en anden.

Bekræftelse:
Når du har gemt dine indtastninger, ser du en oversigt over det/de hold, som du har tilmeldt. Kontroller, at informationerne er korrekte, inden du går videre.

Betaling:
Vælg betalingsform og gennemfør betalingen.

Hvad vil det sige at være holdkaptajn?

Ligesom i Tour de France har hvert hold i Vi cykler til arbejde en kaptajn. Det er typisk holdkaptajnen, der sørger for at samle kollegaerne og melde holdet til. I løbet af maj vil det også tit være kaptajnen, der spreder god cykelstemning og motivation på holdet. Det er dog helt op til dig selv, hvor meget du vil gøre ud af det. 

Jeg har problemer med at melde mig til

VI CYKLER TIL ARBEJDE har fået ny hjemmeside i 2020. Derfor er tilmeldings-flowet lidt anderledes, end du måske var vant til fra tidligere år. Nu skal du nemlig først købe det antal cyklister ("pladser"), I skal være - og derefter fordele jer på hold. Det giver en støre frihed til at rykke rundt på deltagere mellem holdene - og du kan også vente lidt med faktisk at beslutte hvem, der skal på hvilke hold.

Sådan sætter du hold:

  1. Tryk på tilmeldingsknappen oppe i højre hjørne og lav en profil - du skal bruge din mail og et kodeord.
  2. Så skal du købe det antal "pladser" - du skal bruge til dit/dine hold.
  3. Nu skal fordele dine pladser på et eller flere hold à 2-16 deltagere. Du skal give holdene navne og indtaste deltagernes mail-adresser i felterne - så får de automatisk din invitation på mail.
  4. Hvis du ikke selv skal være holdkaptajn, skal du skrive mail-adressen på den, der skal, i holdkaptajn-feltet.

Kan jeg være ansvarlig for mere end ét hold?

Ja, det kan du. Du må melde så mange hold til, som du vil.

Husk, at du kun kan cykle med på, eller være holdkaptajn for ét hold. Har du tilmeldt flere hold, kan du tilgå dem alle ved at logge ind på din profil. Der kan du også tilkøbe hold og deltagere, samt indtaste holdenes resultater.

Kan jeg købe flere deltagere?

Ja, du kan sagtens købe ekstra deltagere til dit/dine hold. I kan dog stadig være max. 16 deltagere pr. cykelhold. Hvis I er flere end 16, kan I sætte et ekstra hold på min. 2 personer.

Sådan gør du: Du køber ekstra deltagere ved logge ind og klikke på ”Min side" -> "Mine hold"-> ”hvor mange pladser har jeg?” –> ”køb hér”. Når du har købt ekstra pladser, skal du bagefter tilføje din nye cykelrytter til dit cykelhold. Se næste spørgsmål.

Hvor er mine ekstra tilkøbte deltagere?

Din ekstra deltager bliver først synlig på cykelholdet, når du har valgt ny holdstørrelse.

Det gør du sådan her:

  1. Gå ind på "min side" og klik på "mine hold"
  2. Vælg hvilket cykelhold du vil have den ekstra deltager med på, og klik på holdnavnet - så folder holdet sig ud og du kan se oversigten med alle de nuværende deltagere.
  3. Under "holdstørrelse" kan du i drop down-menuen sætte antallet op med en eller flere ekstra deltagere.
  4. Husk! Tryk "gem" nederst på siden.

Tip: Det er i øvrigt også her, du kan ændre holdnavnet.

Hvordan flytter jeg en deltager over på et andet hold?

OBS! Du skal være ejer af begge hold for at kunne flytte deltagere. Dvs. holdene skal være købt med den samme mail.

Sådan flytter du en deltager fra ét hold til et andet:
  • Klik dig ind på det hold, hvor du vil fjerne en deltager. Slet den pågældende deltagers mail og gem holdet.
  • Gå til “rediger holddetaljer” på det pågældende hold. Klik på "holdstørrelse" og gør holdet en person mindre.
  • Vælg nu det hold, du vil flytte deltageren hen på og klik på “rediger holddetaljer”. Vælg holdstørrelse og gør holdet en person større. Husk at gemme.
  • Nu har du gjort plads til en ekstra deltager på holdet. Skriv deltagerens email-adresse i det tomme felt og gem holdet.

Hjælp! Min kollega har ikke fået invitationen/kan ikke komme på holdet

Bare rolig, du er ikke den første, der er løbet ind i det problem.

I de fleste tilfælde skyldes det, at invitationen er blevet sendt til én mail, mens deltageren har oprettet sig med en anden. Så tjek først og fremmest at deltagerens mail-adresse (brugernavnet) er fuldstændig identisk med den mailadresse, du har inviteret på.

Hvis du fx ville sætte Bjarne Riis på dit hold, og har inviteret ham med mailen bjarne.riis@vcta.dk - og Bjarne Riis har oprettet sin bruger med mailen br@vcta.dk. Så er invitationen teknisk set sendt til en anden bruger.

Løsning:

1. Du kan som holdkaptajn eller administrator gå ind og rette invitationen (den mail, du har skrevet i mailfeltet på holdoversigten) til den mail, som deltageren har oprettet sig med.

Eller

2. Deltageren kan logge ind på sin profil og ændre sin mailadresse (brugernavnet) til den mail, invitationen er blevet sendt til.

- og så skulle der gerne ligge en invitation til deltageren på profilsiden. Hurra!

KAMPAGNEN GENERELT:

Hvad er en cykeldag?

Der findes to slags cykeldage:

  1. Almindelige cykeldage - hovedkonkurrencen
    Det er din transportcykling i hverdagen: Alle dine cykelture til og fra arbejde - eller hvis du cykler i løbet af arbejdsdagen - fx ud til et møde. Det tæller også som en cykeldag, hvis du kombinerer din cykeltur med bus, tog, metro eller bil til og/eller fra arbejde.

    OBS! Det tæller kun som én cykeldag, ligegyldigt om du både cykler til og fra arbejde eller kun den ene vej.

    Hvis du arbejder hjemme tæller det som en cykeldag, hvis du cykler en tur før arbejde, i løbet af arbejdsdagen eller som afslutning på din arbejdsdag.

  2. Cykling i fritiden - ekstrakonkurrence
    Cykler du også i fritiden? Så kan du registrere din fritidscykling i et særligt skema på din profil. Din fritidscykling tæller med i en særlig individuel konkurrence, men giver ikke point til holdkonkurrencen.

    Fritidscykling er alle dine cykelture, der ikke har med arbejdsdagen at gøre. Hvis du fx cykler til biografen efter aftensmaden - så er det fritidscykling. Hvis du cykler en tur på din fridag, er det også fritidscykling. Men cykler du en omvej på vej hjem fra arbejde, så tæller det som en almindelig cykeldag. Du kan derfor godt opleve dage, hvor du må registrere begge slags cykeldage.

Kan jeg kombinere med bus og tog?

Ja! Det tæller også som en cykeldag, at cykle til bus og tog - eller blot cykle den ene vej.

Hvordan vinder vi præmier?

I er automatisk med i konkurrencen om holdpræmierne, når I indtaster jeres cykeldage og kilometer på jeres profiler. Jo flere dage I cykler, jo flere lodder får I til den store afsluttende lodtrækning – og jo større er chancen for at vinde de lækre præmier. Når kampagnen er slut bliver holdets gennemsnitlige antal cykeldage pr. deltager udregnet, og lagt i puljen til lodtrækning om præmier.

Jeres vinderchancer afhænger således ikke af, hvor stort holdet er, men af hvor mange cykeldage I gennemsnitligt får samlet ind pr. deltager.

Nogle præmier er ikke knyttet til cykeldage. Disse præmier vil typisk kunne vindes gennem særkonkurrencer, der annonceres på vcta.dk og i nyhedsbrevet.

Alle vinderne får direkte besked. Vinderne offentliggøres desuden på vcta.dk. Hvis der ikke reageres på henvendelser inden for ti uger, vil en ny vinder bliver trukket.

Det er ikke tilladt at snyde med antallet af cykeldage. Der vil løbende blive foretaget stikprøvekontrol. Ligeledes vil de udtrukne vinderhold blive tjekket for snyd.

Cyklistforbundet betaler præmieafgiften.

Hvilke typer cykler må man køre på?

VI CYKLER TIL ARBEJDE er en transportkampagne, der har til formål at få flere til at cykle i hverdagen.

Derfor må du deltage på alle typer cykler, der kan flytte dig fra A til B – også elcykler, minicykler, ladcykler, liggecykler, kabinecykler m.m.

Og derfor tæller det ikke med, at cykle på: Spinningcykler, kontorcykler og andre stationære motionscykler.

Hvad gør jeg, hvis jeg har skæve arbejdstider eller arbejder hjemme?

Arbejder du hjemme? Så tæller det selvfølgelig som en cykeldag, hvis du cykler en tur i forbindelse med arbejdsdagen.

Weekendarbejde og lange vagter: Hvis du arbejder i weekender eller på helligdage er der selvfølgelig tale om en arbejdsdag – og dermed også som cykeldag, hvis du bruger cyklen. Hvis du arbejder 16 timer eller mere (fx kl. 15 til kl. 06 den efterfølgende dag), så tæller det som 2 cykeldage. Arbejder du fra fx kl. 23 til kl. 07 næste morgen, svarer arbejdstiden til en dag og derfor kun én cykeldag.

Hvis du cykler i forbindelse med dit arbejde – som fx postbud eller hjemmehjælper, eller til et møde ude i byen – tæller det som en cykeldag.

Skal jeg indtaste antal kilometer?

Ja. Antal kørte kilometer tæller ganske vist ikke med i konkurrencen om holdpræmierne, men de skal alligevel indtastes for at give et retvisende billede af kampagnens effekt og visningen af statistikken. Når du taster dine kilometer, kan du se hvilken effekt din cykling har på både sundhed, klima og økonomi. Samtidig kan det være et sjovt parameter at konkurrere ud fra, internt på arbejdspladsen.

Hvordan registrerer man cykeldage og kilometer?

For at indtaste dine resultater skal du være logget ind på din profil. Du skal bruge de loginoplysninger, du brugte, da du oprettede din profil. Under ”Min side” skal du indtaste antallet af kilometer, du har cyklet de pågældende dage. Her skal du som noget nyt vælge, om din cykling var transportcykling i forbindelse med din arbejdsdag eller fritidscykling. De dage du ikke har cyklet, skal du efterlade blanke. Afslut med ”Gem cykeldage”.

Læs evt. også "Hvad er en cykeldag?"

Hvordan registrerer jeg cykeldage på mobilen?

Du benytter siden vcta.dk på samme måde som i browseren på din computer. Siden fungerer bedst, hvis du vender telefonen, så siden vises i bredformat – så er der plads til hele kalenderen og alt indholdet vises, som det skal.

Hvornår er der indtastningsfrist?

2024: Husk at registrere dine resultater. Det skal du gøre på din profil senest 4. juni. Hver cykeldag tæller nemlig som et lod i lodtrækningen om præmier til hele holdet. Vi offentliggør vinderne 12. juni i nyhedsbrevet og på vcta.dk

Hvorfor kan jeg ikke taste cykeldage på min profil?

Det skyldes sandsynligvis, at du har vcta.dk åben i Explorer. Vores nye hjemmeside understøtter ikke Explorer, så vi anbefaler, at du i stedet bruger fx Chrome, Edge eller en anden browser.

Kan man taste et samlet antal cykeldage og kilometer for holdet?

Nej. Dine holdkammerater skal selv til tasterne.

Og det er en god idé at få tastet løbende: På din profil kan du løbende se hvilken effekt, din cykling har på både sundhed, klima og økonomi. Du kan følge med i dine egne præstationer, og I kan konkurrere internt på arbejdspladsen på cykeldage og kilometer. Du og dit hold kan også optjene sjove trofæer.

Hvordan registrerer jeg som en nødløsning cykeldage for hele holdet?

OBS! Brug kun funktionen, hvis dine holdkammerater absolut ikke har mulighed for selv at logge ind og taste, da denne løsning oveskriver al anden data.

Hvis du er holdkaptajn eller har tilmeldt et hold, kan du indtaste holdets samlede resultat på min side -> mine hold -> Samlet indtastning af KM og cykeldage. Når du skriver de samlede km og cykeldage ind, vil det overskrive alt, hvad dine holdkammerater har indtastet og erstatte det med en andel af de resultater, du taster.

Læg hele holdets kilometer og cykeldage sammen og udfyld felterne.

Eksempel: Hvis A har cyklet 10 dage og 100km, B har cyklet 5 dage og 50 km, skal man taste: 15 cykeldage og 150 km.

Hvordan fjerner man et trofæ?

Hvis man ved en fejl har fået aktiveret et trofæ og ikke kan nå at bage en kage, så kan man deaktivere det ved at klikke på emblemet og logge af og på.

Hvordan omregner I min cykling?

På baggrund af det indtastede antal kilometer udregner vi den samlede effekt af din cykling.

Kalorieforbrug
Der er en tommelfingerregel til udregning af kalorieforbrug ved cykling er 0,33 kalorier pr. kilo kropsvægt pr. kilometer, altså 0,33 x din kropsvægt x antallet af kilometre, du kører. I vores beregninger har vi taget udgangspunkt i en person, der vejer 75 kg og cykler ved moderat belastning.

Samfundsøkonomisk gevinst
Der findes ikke en generel og veletableret metode til at regne samfundsøkonomisk gevinst af cykeltiltag, og nøgletal for effekterne er under fortsat udvikling. Vi har derfor taget udgangspunkt i de Transportøkonomiske Enhedspriser 2019. Heraf fremgår det, at man sparer samfundet for 7,40 kr. pr kørt km sammenholdt med en udgift inkl. afgifter på 0,39 pr kørt km.

CO2
Vi udregner CO2-besparelsen ud fra den beregningsmodel, som er beskrevet i Erhvervsstyrelsen Klimakompas 2023. Heraf fremgår det, at en gennemsnitlig benzinbil i Danmark udleder 260 g CO2e pr. personkilometer. Vores udregning er lavet ud fra antagelsen om, at man ellers ville have kørt i bil.

Hvad går overskuddet til?

Overskuddet af VI CYKLER TIL ARBEJDE går til Cyklistforbundets daglige arbejde med at forbedre forholdene for Danmarks ca. 4,5 mio. cyklister. Via en bred vifte af aktiviteter og målrettet politisk arbejde, arbejder vi for at sætte cyklismen på den politiske dagsorden, styrke den bæredygtige infrastruktur og højne folkesundheden i Danmark. Læs mere om vores aktiviteter på Cyklistforbundets hjemmeside.

SÅDAN BRUGER DU STATISTIK-MODULET

Favoritvisning

Hvis der er et hold, som du gerne vil holde ekstra øje med, kan du tilføje dem til din Favoritvisning.

Du kan tilføje op til tre Favoritter. Det gør du ved at søge dem frem i modulet på statistik-siden og klikke på det lyserøde + i højre side af kolonnen. Herefter kan du i toppen af siden se dine favoritter og sammenligne præstationer på cykeldage (total og pr. deltager), kilometer (totalt og pr. deltager), kg CO2, antal sygedage og samfundsøkonomisk gevinst. Dine Favoritter bliver gemt i din browser.

Del favoritvisning

Du kan dele Favoritvisningen ved at klikke på den lille lyserøde pil foran "Del dine favoritter" og kopiere url'en. På den måde kan I lave jeres egen lille "challenge" og udvælge andre hold, som I har lyst til at konkurrere med.

Vis og søg

Klik på den dropdown, der hedder 'Vis' og vælg det relevante hold.
Derefter kan du skrive i søgefeltet, for at søge indenfor det 'niveau' du har valgt.

Hvordan ser jeg alle holdene på min arbejdsplads

Klik på den dropdown, der hedder 'Vis' og vælg 'arbejdsplads'. Derefter stiller du dig i feltet 'Søg efter' og skriver navnet den arbejdsplads, du leder efter. I tabellen kan du rangere dem efter Antal deltagere, Cykeldage (total eller pr. deltager), KM (total eller pr deltager). Du kan også tilføje en eller flere hold som Favorit.

Hvordan ser jeg alle hold/klasser i en kommune/region/postnummer?

Klik på den dropdown, der hedder 'Vis' og vælg 'Hold'. Derefter vælger du 'Kommune', "Region" eller Postnummer i den dropdown, der hedder 'Søg efter'. Nu kan du i søgefeltet skrive navnet på den kommune/region/postnummer, du leder efter og se alle de tilknyttede hold/klasser. I tabellen kan du rangere dem efter Antal deltagere, Cykeldage (total eller pr. deltager), KM (total eller pr deltager). Du kan også tilføje et eller flere hold/klasser som Favorit.

Hvordan søger jeg efter et specifikt hold(navn)?

Klik på den dropdown, der hedder 'Vis' og vælg 'Hold'. Derefter vælger du 'Holdnavn' i den dropdown, der hedder 'Søg i'. Nu kan du i søgefeltet skrive navnet på det hold, du leder efter. Og eventuelt tilføje det som Favorit, hvis det er et hold, du gerne vil følge hele kampagnen.

Hvordan får jeg en oversigt over holdets resultater som PDF?

  1. Gå til statistikmodulet og klik på "Vis" og vælg "kommune", "arbejdsplads" "postnummer" eller "hold".
  2. Søg dit hold frem
  3. Tilføj den som Favorit ved at klikke på det lille, lyserøde + i højre side af tabellen
  4. Klik på klassens navn oppe i Favorit-tabellen i toppen, så downloades der automatisk en PDF med virksomhedens resultater

Hvor ser jeg, hvordan mit hold er kørende?

På 'Min side' kan du under dine egne data se punktet 'Deltager på mit hold. Her kan du se, hvor mange cykeldage og km, deltagerne på dit eget hold har kørt. Deltagerne på holdet er rangeret efter kilometer og derefter cykeldage.

Psssst.. Hvis du synes, der mangler en eller flere deltagere på listen, som burde være med på holdet, er det fordi de ikke har accepteret invitationen til at køre med. Så prik lige til dem og få dem til at logge ind og taste deres resultater, så I får flest mulige cykeldage med i puljen.

Læs også

Hvad er VI CYKLER TIL ARBEJDE?

Cyklistforbundets hverdagsklassiker har fået tusindvis af kollegaer op på cyklerne siden 1997. VI CYKLER TIL ARBEJDE kører hvert år i hele maj, og alle kan cykle med!

Læs mere

Inspiration til din cykling

Vi klæder dig på til VI CYKLER TIL ARBEJDE med det bedste inden for gode råd, guides og inspiration.

Læs mere

Kontakt os

Knas med tilmeldingen eller brug for et godt råd? Vi sidder klar til at hjælpe.

Læs mere